Vijftal ADO Den Haag klaar voor tweede seizoenshelft: ‘Blonde koppen niet te stoppen’

DEN HAAG - Op het trainingskamp van ADO Den Haag in het Turkse Belek zijn vijf spelers getooid met een opvallende blonde coupe. Volgens Sheraldo Becker zijn de Franse wereldkampioenen en Paris Saint-Germain-spelers Presnel Kimpembe en Kylian Mbappé de inspiratiebron voor de nieuwe kapsels. 'Ik zag het bij hen en dacht, misschien staat het mij ook.'

Becker was niet de enige die een haartrend zag in de haardos van wereldster Mbappé. Ook zijn teamgenoten Ricardo Kishna, Thijmen Goppel, Elson Hooi en Melvyn Lorenzen hebben een lichter kleurtje in hun haar.
Tot woensdagochtend waren er zelfs zes spelers die een blonde coupe hadden. Ook de naar Roemenië vertrekkende Bas Kuipers had zichzelf een andere haarkleur aangemeten.

'Aaron Meijers moet zich laten blonderen'

'Het was ieders eigen keus', zegt Becker, 'van alle spelers staat het mij het best', vervolgt hij grappend. Op de vraag wie zich ook moet laten blonderen komt een resoluut antwoord. 'Aanvoerder Aaron Meijers.'
Als snel komt het credo 'blonde koppen niet te stoppen' bovendrijven. 'Dat zeggen ze inderdaad', lacht Becker. Of de blonde koppen inderdaad niet te stoppen zijn, is aankomende vrijdag te zien. Dan speelt ADO een oefenwedstrijd tegen de Turkse koploper Istanbul Başakşehir.