Uur lang grote problemen op A4 na onwelwording

File
File © Martijn Hooijer
ZOETERWOUDE-RIJNDIJK - Verkeer op de A4 naar Den Haag moest donderdagochtend rekening houden met een lange file voor Zoeterwoude-Rijndijk.
Twee rijstroken werden rond 7.15 uur afgesloten nadat iemand onwel werd. De file begon bij Roelofarendsveen. De ANWB waarschuwde rond 7.45 uur voor een uur en twintig minuten vertraging.
De ANWB raadde aan om te rijden via de A44, maar daardoor ontstond ook een file, ter hoogte van Wassenaar. Hier bedroeg de vertraging twintig minuten. Om 8.15 uur werd een van de twee afgesloten rijstroken van de A4 weer vrijgegeven en nam de vertraging af tot twintig minuten. Toen ook de andere afgesloten rijstrook weer open ging, waren de problemen snel verleden tijd.

A20

Ook op de A20 moest je donderdagochtend rekening houden met een flinke file na een ongeluk bij Nieuwerkerk aan den IJssel. De file begon bij Rotterdam Crooswijk. Een rijstrook werd afgesloten. Verkeer werd over de vluchtstrook geleid. Hier bedroeg de vertraging lange tijd ruim vijftig minuten, maar rond 8.30 uur waren de problemen grotendeels verleden tijd. Kijk hier voor de actuele file-informatie.