Feestje voor bouwers Rotterdamsebaan Den Haag

DEN HAAG - 'Dit is een felicitatie waard voor alle bouwers die onder de grond gewerkt hebben. Het werk is op tijd af en we zijn er heel trots op.' Dat zei de Haagse wethouder Boudewijn Revis donderdagochtend op Radio West naar aanleiding van het feit dat de tunnelboormachine van de Victory Boogie Woogietunnel, die de naam Catharina-Amalia draagt, donderdag boven de grond komt op bedrijventerrein de Binckhorst in Den Haag.

De Victory Boogie Woogietunnel is onderdeel van de Rottersdamsebaan. Dat is de nieuwe weg die de snelwegen A4 en A13 verbindt met de centrumring van Den Haag.

Een jaar geleden, op 12 januari, werd gestart met het boren van de tunnel die ongeveer 1,6 kilometer lang is. Dat gebeurde met het inzegenen van de boormachine en een beeldje van de Heilige Barbara, beschermheilige van iedereen die gevaarlijk werk doet.

Ook op Radio West

Donderdagmiddag om 17.00 uur wordt de boormachine feestelijk ingehaald. Het programma Studio Haagsche Bluf van 89.3 Radio West is er live bij. In juli 2020 is de Rotterdamsebaan klaar en moet de bereikbaarheid van Den Haag verbeterd zijn.

Deel dit artikel: