Kiki Bertens naar halve finale in Sydney

WATERINGEN - Kiki Bertens heeft de halve finale bereikt op het WTA-tennistoernooi van Sydney. De Wateringse nummer 9 van de wereld zette qualifier Joelia Poetintseva uit Kazachstan in twee sets opzij. Het werd donderdagochtend 6-2 en 6-2. Bertens gaat nu met de Australische Ashleigh Barty strijden om een plek in de eindstrijd van het toernooi dat dient als voorbereiding op de Australian Open.

Bertens versloeg in de eerste ronde 'lucky loser' Bernarda Pera uit de Verenigde Staten in twee sets. De Westlandse kreeg daarna een vrije doortocht naar de kwartfinale, omdat de Spaanse topper Garbiñe Muguruza zich ziek afmeldde voor de tweede ronde.

Bertens had donderdag weinig moeite met Poetintseva, de nummer 44 van de wereld die een ronde eerder nog de Amerikaanse Sloane Stephens had verrast. Dankzij twee vroege breaks veroverde Bertens de eerste set. Ze haalde de winst binnen na een break in de vijfde game van de tweede set.

Loting Australian Open

Donderdagochtend werd er ook geloot voor de Australian Open. Bertens moet het in de eerste ronde van dat grandslamtoernooi opnemen tegen de Amerikaanse Alison Riske. De Westlandse is als negende geplaatst, met Riske treft Bertens de nummer 48 van de wereldranglijst. Als Bertens wint van Riske, neemt ze het in de tweede ronde op tegen de winnares van de partij tussen olympisch kampioene Monica Puig uit Puerto Rico en de Russin Anastasia Pavlioetsjenkova.

Ook Robin Haase is op basis van zijn positie op de wereldranglijst rechtstreeks geplaatst voor de Australian Open. De Hagenaar is in de eerste ronde gekoppeld aan de 35-jarige Spanjaard Guillermo Garcia-López.

Meer over dit onderwerp:
KIKI BERTENS TENNIS WATERINGEN
Deel dit artikel: