Bertens op openingsdag Australian Open in actie tegen Amerikaan Riske

DEN HAAG - Kiki Bertens komt de eerste dag van de Australian Open meteen in actie. De Wateringse treft in de eerste ronde van het grandslamtoernooi de Amerikaanse nummer 48 van de wereld: Alison Riske.

Ook Robin Haase speelt op de openingsdag. Hij treft de nummer 101 van de wereld, de Spanjaard Garcia Lopez, aan de andere kant van het net.

Voor Bertens kan de wedstrijd op de eerste dag redelijk ongunstig uitpakken. De Nederlandse nummer negen van de wereld staat in de halve finale van het WTA-toernooi van Sydney. Een eventuele finale is een dag voor de start van de Australian Open.

Olympisch kampioen

Als Bertens haar partij wint van Riske, dan speelt ze in de tweede ronde tegen de winnaar van het duel tussen Olympisch kampioene Monica Puig uit Puerto Rico en de Russin Anastasia Pavlioetsjenkova.


Haase wacht al zeven jaar op een overwinning in het enkelspel tijdens de Grand Slam 'down under'. Mocht de Hagenaar de eerste ronde dit jaar wel overleven, dan wacht hem een zware klus. De Tsjech Tomas Berdych of Brit Kyle Edmund is dan zijn tegenstander.

LEES OOK: Kiki Bertens zonder bal te raken naar volgende ronde toernooi Sydney


Meer over dit onderwerp:
TENNIS KIKI BERTENS ROBIN HAASE
Deel dit artikel: