'Bloemenverkoper' aangehouden na beroven tientallen ouderen

DEN HAAG - De politie heeft een man opgepakt die zich voordeed als bloemenverkoper om zo ouderen te beroven. De man bood zijn slachtoffers aan om de bloemen meteen in een vaas te zetten.

'Dat klinkt heel behulpzaam,' schrijft de politie. 'Jammer dat deze verkoper dit als smoes gebruikte om binnen te komen bij kwetsbare ouderen.' Eenmaal binnen leidde hij zijn slachtoffers af met een smoesje, zodat hij in het huis naar geld kon zoeken.

Een bewoonster in Overbosch miste afgelopen week na het bezoek van de 'bloemenverkoper' een flinke geldsom. Toen de bloemenverkoper voor de tweede keer in dezelfde flat zijn slag wilde slaan, werd hij door een oplettende getuige herkend. Deze belde de politie waarna de oplichter aangehouden kon worden.

Tientallen slachtoffers

'Na onderzoek blijkt dat deze verdachte in verband gebracht kan worden met tientallen vergelijkbare laffe diefstallen', aldus de politie. 'Door het hele land zijn oudere mensen door deze bloemenverkoper bestolen.'

De recherche doet verder onderzoek. De verdachte zal zich binnenkort bij de rechter voor al deze zaken moeten verantwoorden.


Deel dit artikel: