Volgend weekend vier dagen geen treinen Leiden-Schiphol

LEIDEN - Van 17 tot en met 20 januari rijden er geen treinen tussen Leiden Centraal en Schiphol. ProRail werkt een lang weekend aan het spoor tussen Sassenheim en de luchthaven. Op 19 en 20 januari is er ook geen treinverkeer van Schiphol naar Amsterdam, dan wordt ook daar gewerkt.

De NS zet vier dagen lang bussen in tussen Leiden, Schiphol en de tussengelegen stations. Reizigers naar Amsterdam kunnen via Haarlem. De Spoorwegen zorgen ook voor extra medewerkers op de stations om mensen naar de bussen te wijzen. Op Schiphol zullen kruiers worden ingezet om reizigers te helpen met hun bagage bij het overstappen.

ProRail werkt gedurende vier dagen op tientallen locaties aan onderhoud van het spoor. Het werkgebied ten zuiden van Schiphol beslaat 25 kilometer, van station Sassenheim tot aan Badhoevedorp. In het weekend komt daar een gebied bij van Schiphol tot Amsterdam. Honderden mensen zijn dag en nacht bezig met het vernieuwen van spoor, dwarsliggers, wissels en bovenleidingen. Ook wordt gewerkt aan de elektriciteitsvoorziening van station Schiphol.

Meer over dit onderwerp:
NS PRORAIL LEIDEN SCHIPHOL SASSENHEIM WERKZAAMHEDEN
Deel dit artikel: