Achtste etappe Africa Eco Race: 'Het was scheppen geblazen'

STOMPWIJK - Aad van Velsen uit Stompwijk neemt in de eerste twee weken van 2019 met zijn vrachtwagen deel aan de Africa Eco Race. Dat is een loodzware rally van twaalf etappes door Marokko, Mauritanië en Senegal. Omroep West publiceert dagelijks een video-impressie van het evenement. Met vandaag: etappe 8.

De etappe van donderdag draait om zand, zand en nog eens zand, waardoor de coureurs door een gebied gaan dat moeilijk te navigeren is. De route van Chami naar Amodjar is in totaal 506 kilometer.

Aad van Velsen had een prima dag, tenminste, vooral later in de etappe. In het begin was het met name graven en zelfs achteraan liggen. 'We gingen op zich vrij aardig', zegt Van Velsen. 'Het eerst duinenpartijtje ging goed. Het tweede duinenpartijtje haalde ik net niet. Dus dat was scheppen geblazen.'

Derde plaats algemeen klassement

Ondanks dat de truck vast kwam te zitten, kwam het wel goed voor de coureur uit Stompwijk. 'Ja dan kom je hier in het bivak en dan hoor je in een keer dat je als vierde bent gefinisht. En dat ik derde algemeen sta.' Toch loopt hij niet te hard van stapel. 'We blijven voorzichtig. We liggen geloof ik anderhalf uur voor op de nummer vier, maar dat is krap zat hoor.'

Vrijdag zullen de coureurs een rondje rijden, van Amodjar naar Amodjar. Een etappe vol met duinen die in totaal 473 kilometer lang is.

LEES OOK: Zevende etappe Africa Eco Race: Van Velsen vast in het woestijnzand

Meer over dit onderwerp:
AFRICA ECO RACE AAD VAN VELSEN STOMPWIJK
Deel dit artikel: