Derde divisie: Westlandia, HBS en Quick beginnen goed aan 2019

REGIO - De tweede seizoenshelft is voortvarend van start gegaan voor Westlandia en HBS. De twee derdedivisionisten - die de punten hard nodig hebben - boekten zondagmiddag op eigen veld een overwinning. Westlandia versloeg Blauw Geel '38 met 1-0. HBS deed het met een 3-1 zege op Dongen iets overtuigender. Ook Quick won, zij het op het nippertje met 3-4 van Quick '20.

Giovialli Serbony was de enige doelpuntenmaker bij Westlandia - Blauw Geel '38. De aanvaller tikte nog geen minuut na rust de 1-0 binnen. Aan het eind van de eerste helft waren de bezoekers dicht bij de openingstreffer, maar Westlandia-doelman Edgar Leerdam trad goed op bij een gevaarlijk schot.

HBS stond na de eerste 45 minuten al op een 2-1 voorsprong. Donovan de Groot en Niels van Pelt tekenden voor de twee Haagse goals voor rust. De aansluitingstreffer viel nog vlak voor de theepauze. Dustin van den Berg bracht de marge in de tweede helft weer naar twee, vlak nadat hij de lat al een keer had geraakt.

Strafschop

Quick kwam zondag op bezoek bij Quick '20 driemaal op achterstand, maar slaagde er vlak voor tijd in aan het langste eind te trekken. Vlak nadat Marc Boshoff, ook verantwoordelijk voor de 1-1, in de slotfase voor de 3-3 tekende, kreeg Kai van Hese vanaf de penaltystip de kans de 3-4 te maken. In eerste instantie miste de Hagenaar, maar in de rebound was het alsnog raak.

Scoreverloop Quick '20 - Quick 3-4 (1-0): 1-0 n.n.b., 1-1 Boshoff, 2-1 n.n.b., 2-2 Van der Heiden, 3-2 n.n.b., 3-3 Boshoff, 3-4 Van Hese

Scoreverloop Westlandia - Blauw Geel '38 1-0 (0-0): 1-0 Serbony

Scoreverloop HBS - Dongen 3-1 (2-1): 1-0 De Groot, 2-0 Van Pelt, 2-1 Schilders, 3-1 Van den Berg

Meer over dit onderwerp:
AMATEURVOETBAL DERDE DIVISIE WESTLANDIA QUICK HBS
Deel dit artikel: