Jeugdzorgwerkers geven minister De Jonge een fluitconcert

DEN HAAG - Een paar honderd jeugdzorgwerkers voerden maandag actie in Den Haag. Ze vinden dat het jeugdzorgbeleid door het kabinetsbeleid wordt uitgehold en eisen meer geld voor de sector.

De stoet van actievoerders ging vanaf de Koekamp naar het ministerie van VWS. Daar gaven zij minister Hugo de Jonge (CDA) een (uit)fluitconcert. De jeugdzorgwerkers roeren zich al maanden. Volgens hen is er veel mis in hun sector. Zo staan er veel kinderen op wachtlijsten en vertrekken veel professionals.

Maaike van der Aar, bestuurder FNV Zorg & Welzijn: 'Hugo de Jonge is heel druk bezig met zijn imago-oppoetscampagne voor de zorg, maar weigert het probleem bij de wortel aan te pakken; verbeteringen in de werkomstandigheden. Door zijn huidige beleid wordt het werk van de jeugdhulpverleners uitgehold. Administratie en krappe budgetten gaan vóór goede zorg voor kinderen. Daar gaat geen enkel zorgverlenershart sneller van kloppen.'

In gesprek

FNV wil dat er 750 miljoen euro extra voor jeugdzorg wordt uitgetrokken en dat de administratiedruk moet stoppen. Minister De Jonge reageerde op de actie door naar buiten te komen en te zeggen graag met de jeugdzorgwerkers in gesprek te gaan.

LEES OOK: Jeugdzorgmedewerkers in actie: 'Wie niet hard schreeuwt, krijgt geen zorg'

Meer over dit onderwerp:
DEN HAAG JEUGDZORG ACTIE HUGO DE JONGE MINISTER FNV
Deel dit artikel: