Vier jongens gezocht voor mishandeling in haven van Scheveningen

DEN HAAG - De politie is op zoek naar vier jongens die afgelopen zomer een 45-jarige man hebben mishandeld in de haven van Scheveningen. De man had één van hen aangesproken op zijn rijgedrag en werd vervolgens geschopt en geslagen. Omdat de verdachten mogelijk minderjarig zijn, heeft het Openbaar Ministerie besloten dat ze niet herkenbaar in beeld mogen worden gebracht.

Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 15 januari. Meer zaken zijn hier vinden.

UPDATE: Donderdag 31 januari zijn vier verdachten aangehouden en verhoord op het politiebureau. Ze zijn 17, 17, 19 en 22 jaar oud.

Op dinsdagmiddag 3 juli 2018 loopt het slachtoffer op de Dr. Lelykade in de haven van Scheveningen, als er drie scooters passeren. Eén van de scooters rijdt rakelings langs hem. De bestuurder stopt bij een groep jongeren die vlak bij de sluis staat. Op het moment dat de man langs de groep loopt, zegt hij dat ze wat rustiger aan moeten doen met de scooters.

Er wordt meteen agressief gereageerd en de man wordt uitgescholden. De groep gaat voor hem staan en de jongen van de scooter haalt naar hem uit. De man krijgt klappen en schoppen en probeert weg te lopen, maar de groep komt achter hem aan. Het slachtoffer valt verderop op een bankje en de mishandeling houdt pas op als iemand te hulp schiet en 112 belt.

Drie maanden niet kunnen werken

De man houdt blijvend letsel over aan de mishandeling. Hij heeft een rib gebroken en dat zal altijd een zwakke plek blijven. Daarnaast was zijn kaak ontwricht en zat hij onder de blauwe plekken en verwondingen. Hij heeft drie maanden niet kunnen werken.

Uit beelden van een bewakingscamera blijkt dat er vier jongens betrokken zijn bij de mishandeling. Er is ook een meisje bij, waarvan de politie denkt dat zij de ruzie probeert te sussen. De politie zoekt de jongens als verdachten en wil het meisje graag spreken als getuige.

Onherkenbaar in beeld

Omdat de verdachten mogelijk minderjarig zijn, worden ze onherkenbaar in beeld gebracht. Het Openbaar Ministerie geeft ze hiermee de kans om zich vrijwillig te melden.

Meer over dit onderwerp:
OPGELOSTE ZAKEN
Deel dit artikel: