Inbrekers die Papa Kazmi van de trap duwden nog niet gevonden

DEN HAAG - Op het moment dat 64-jarige restauranteigenaar Papa Kazmi uit Den Haag thuis komt, blijkt dat er inbrekers binnen zijn. Eén van hen duwt de man van de betonnen portiektrap, waardoor hij zwaar gewond raakt. De politie is dringend op zoek naar getuigen die iets van de inbrekers hebben gezien.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 15 januari. Meer zaken zijn hier vinden.
Op vrijdagavond 4 januari komt het slachtoffer rond 21.00 uur aan bij zijn woning aan de Soestdijksekade. Zodra hij probeert het slot van de voordeur te openen, wordt deze geopend door een inbreker. Vrijwel direct wordt Papa Kazmi hardhandig geduwd, waardoor hij van de trap valt.
De inbreker rent vervolgens langs het slachtoffer naar beneden. Vermoedelijk volgen er daarna nog een aantal mensen met tassen. Het groepje heeft sieraden, een paspoort en wat geld meegenomen.

Twaalf weken herstellen

Door de val heeft de man onder andere scheuren in beide achillespezen opgelopen. Hij moet hier zo'n 8 tot 12 weken van herstellen. Doordat hij een tijdje uitgeschakeld is, ontstaan er veel zorgen om zijn eigen restaurant in Delft.
Volgens het slachtoffer was de inbreker die duwde een lange, licht getinte man. Hij is ongeveer 1,90 meter lang en heeft kort, donker haar. Het is onduidelijk hoe laat de inbrekers binnen zijn gekomen. Daarom is de politie op zoek naar getuigen die mogelijk iets hebben gezien. Buurtbewoners die camerabeelden hebben waarop de inbrekers zijn te zien, worden ook gevraagd zich te melden.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Tip de politie via WhatsApp: 06-10000012
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem