Tweevoudig olympisch kampioen Kjeld Nuis krijgt officiële waarschuwing

ZOETERWOUDE - Schaatser Kjeld Nuis heeft een officiële waarschuwing gekregen van de Nederlandse Schaatsbond voor zijn handtastelijk gedrag tegenover de Nederlandse scheidsrechter Berri de Jonge bij de EK sprint in Collalbo. De schaatser werd gediskwalificeerd door de scheidsrechter toen een bocht afsneed.

'Onbehoorlijk en onaanvaardbaar', zo noemde technisch directeur Remy de Wit van de Nederlandse Schaatsbond (KNSB) het gedrag van de schaatskampioen. Nuis viel uit nadat hij door de Nederlandse scheidsrechter Berri de Jonge werd gediskwalificeerd wegens het afsnijden van een bocht.

Een laaiende Nuis pakte na de strafmaatregel de scheidsrechter bij de arm en schudde hem demonstratief de arm. Vervolgens pakte hij zijn accreditatiekaart om zijn eigen naam te lezen.

Beslissing onterecht

De schaatser blijft erbij dat de beslissing van De Jonge onterecht was. Maar heeft toch zijn excuses aangeboden voor zijn handtastelijk gedrag. De Wit, die zelf aanwezig was is Collalbo liet weten dat als dit nog een keer voorkomt, de KNSB maatregelen tegen de schaatser neemt.

LEES OOK: Kjeld Nuis herovert Nederlandse titel op 1000 meter