Kiki Bertens uitgeschakeld op Australian Open: 'Kon Pavljoetsjenkova niet meer onder druk zetten'

WATERINGEN - Kiki Bertens is in de nacht van dinsdag op woensdag uitgeschakeld in de tweede ronde van het Australian Open-tennistoernooi. De Wateringse nummer 9 van de wereld moest in een spannende driesetter buigen voor de Russin Anastasija Pavljoetsjenkova. Het werd 3-6, 6-3 en 6-3 voor de mondiale nummer 44.

Bertens liep in de Margaret Court Arena snel uit naar een 5-1 voorsprong. Ze haalde een hoog niveau en Pavljoetsjenkova maakte veel onnodige fouten: negentien in totaal in de eerste set. De Russin kwam van 5-1 nog terug tot 5-3, maar met een aantal goede services haalde Bertens toch de eerste set binnen.'Zij speelde niet goed in het begin en ik had haar waar ik haar hebben wilde.'

Pavljoetsjenkova bleef echter met veel risico spelen en zag dat beloond worden. In de tweede set liep zij uit naar een 3-0-voorsprong en ze bracht Bertens aan het twijfelen. Ze zorgde voor veel druk in de servicegames van Bertens, die niet zo dominant was met haar opslag als in haar voorgaande partijen dit jaar: slechts zeven aces.

Fortuin

In de beslissende set werd Bertens direct gebroken, maar met het nodige fortuin (een netbal en een challenge die in haar voordeel uitpakte) richtte ze zich toch weer op. Bertens zocht met regelmaat het net op, maar werd keer op keer gepasseerd door Pavljoetsjenkova, die over krachtige groundstrokes beschikt. Bij 5-3 benutte Pavljoetsjenkova, na een uur en 48 minuten, haar eerste wedstrijdpunt.

Vorig jaar haalde Bertens nog de derde ronde op het eerste grandslamtoernooi van het jaar. Ze verloor toen van de uiteindelijke winnares Caroline Wozniacki uit Denemarken.

Ontregelen

'Ik heb echt alles geprobeerd, maar het was niet genoeg', analyseerde Bertens na afloop. 'Na de eerste set merkte ik dat zij beter ging spelen en de ballen er bij haar beter op kwamen te zitten. Het was steeds lastiger om haar pijn te doen en dat heeft zij gewoon heel goed gedaan. Ik kon haar niet meer onder druk zetten. Misschien had ik haar iets meer moeten ontregelen, al is dat lastig op deze baan. Als ik het net opzocht, werd ik vaak gepasseerd.'

In het mannentoernooi vloog Robin Haase in de nacht van dinsdag op woensdag uit het toernooi. Hij moest in de tweede ronde zijn meerdere erkennen in Tomas Berdych.

Meer over dit onderwerp:
KIKI BERTENS AUSTRALIAN OPEN TENNIS WATERINGEN
Deel dit artikel: