Dode gevonden na brand in huizen Hillegom

HILLEGOM - In een huis aan de Stationsweg in Hillegom, waar in de nacht van woensdag op donderdag brand uitbrak, is een dode gevonden. Volgens de brandweer is het slachtoffer een Aziatische man.
Rond 5.00 uur werd de politie gewaarschuwd vanwege de woningbrand aan de Stationsweg. Rond 6.15 uur was de brand onder controle. Drie woningen zijn volledig uitgebrand.
Na inspectie van de uitgebrande woningen ontdekte de politie het stoffelijk overschot in één van de woningen. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand en hoe de persoon om het leven is gekomen.

Buren gewaarschuwd

Het vuur woedde op de bovenste verdieping en de zolder. Een van de bewoners werd wakker en vluchtte via de dakgoot naar de buren. Daar heeft hij mensen, die lagen te slapen, gewaarschuwd.
Vanwege de hitte kon de brandweer 's ochtends vroeg de getroffen woningen nog niet binnengaan. De muren van de getroffen woningen zijn volgens de brandweer instabiel door het wegbranden van balken.

Kamerverhuur

In de getroffen woningen werden door een makelaar kamers verhuurd. Volgens een buurtbewoner wonen hier veel alleenstaanden en arbeidsmigranten. 'De kamers moeten als verloren worden beschouwd', vertelde een brandweerwoordvoerder maandagochtend. In de loop van de middag laaide het vuur nog een paar keer op door de harde wind, maar het kon telkens snel worden geblust.