West Wekker: Minder misdaad in de regio en griepgolf bij ADO Den Haag

West Wekker
West Wekker
DEN HAAG - Goedemorgen! Positief nieuws van de politie. De klassieke misdaden zoals woninginbraken, straatroven en overvallen zijn in onze regio gedaald. Daarnaast zijn er problemen voor ADO Den Haag-trainer Fons Groenendijk. Een aantal spelers uit zijn selectie heeft last van de griep.

Wat kun je vandaag verwachten:

  • Gisteren werd bekend dat het aantal klassieke misdaden zoals woninginbraken, straatroven en overvallen in de regio vorig jaar is afgenomen. Vandaag gaat Omroep West samen met politiechef Paul van Musscher dieper in op die cijfers. Zo zegt de politiechef onder andere dat 'internetoplichting, kinderporno of witwassen van geld via digitale betaalmethoden steeds meer aandacht opeisen en de resultaten moeilijker te meten zijn.'
  • Zaterdag begint ADO Den Haag aan de tweede seizoenshelft met een wedstrijd tegen VVV Venlo. Na een goed trainingskamp in Turkije, werd deze week getraind in het eigen stadion. Alleen is de selectie van de groengelen getroffen door een griepgolf. Brengt dit de voorbereiding op de wedstrijd van zaterdag in gevaar?
  • Vandaag is de halve finale van Puike Plannen. Onder leiding van juryvoorzitter Joop Buyt worden er drie plannen gekozen die aan de finale mogen meedoen. Vanaf zaterdag gaan de stembussen open voor het publiek. Op de website van puike plannen kan dan iedereen zijn stem uitbrengen.

Het weer:
we krijgen perioden met zon en wordt het bij een zwakke tot matige zuidwesten wind 5 of 6 graden.


Beeld: MeteoGroup
Ga je vandaag met de auto op pad? Check dan hier de files.
Dit moet je ook nog weten:
  • Tot zondag rijden er geen treinen tussen Leiden Centraal en Schiphol. ProRail werkt een lang weekend aan het spoor tussen Sassenheim en de luchthaven.
  • Een jaar geleden raasde er een zware storm over Nederland. Zo lag bijvoorbeeld al het treinverkeer plat en reden er in Den Haag geen trams.
  • Bij station Holland Spoor is de fototentoonstelling HIPSTER/MUSLIM: Schilderswijk/Den Haag te zien. De foto’s in de tentoonstelling portretteren zes jonge mannen die niet alleen hun baard gemeen hebben, maar ook hun thuishaven: de Schilderswijk.

Vrijdag 18 januari:  

TV West Sport trapt het sportweekend af op vrijdagavond! Met wekelijks een vooruitblik op de wedstrijd van ADO Den Haag en een voorproefje van het topamateurvoetbal dat in het weekend op het programma staat. Ook veel prominente gasten in de studio en reportages en portretten uit de regionale sportwereld. Elke vrijdag vanaf 17.00 uur en elk uur herhaald.