Slachtoffer (25) steekpartij Haagse Weimarstraat overleden

Steekpartij aan de Weimarstraat in Den Haag
Steekpartij aan de Weimarstraat in Den Haag. © Regio15
DEN HAAG - Het slachtoffer van de steekpartij donderdagavond aan de Weimarstraat in Den Haag is overleden. Het gaat om een 25-jarige Hagenaar. Dat meldt de politie. Een 27-jarige man uit Den Haag is als verdachte aangehouden.
De steekpartij vindt plaats rond 20.30 uur voor Kindcentrum Toermalijn. Volgens de eigenaar van de coffeeshop, even verderop in de straat, loopt de verdachte met zijn moeder door de Weimarstraat als hij het slachtoffer tegenkomt. De portier die voor de deur staat ziet dat de twee gelijk ruzie krijgen. 'Het moet iets zijn dat al langer speelt', denkt de eigenaar.
Na de steekpartij gaan de verdachte en zijn moeder naar binnen bij het Antiliaans-Chinese restaurant aan de overkant. De eigenaar vertelt dat hij de man kent als klant. Volgens de uitbater heeft de ruzie iets te maken 'met een relatie die uit is gegaan.' De politie kan dit vrijdagmiddag niet bevestigen en is op zoek naar getuigen.

Gelijk naar het ziekenhuis

Als agenten bij het zwaar gewonde slachtoffer aankomen, is zijn toestand zorgwekkend. Het ambulancepersoneel wacht niet op de chirurg die met de traumahelikopter onderweg is naar de Weimarstraat. Ze voeren de man gelijk af naar het ziekenhuis.
Inmiddels is de deur van het restaurant dicht en de politie gebeld. Die houdt de man van 27 jaar later aan.