Bloemen voor slachtoffer van woningbrand in Hillegom

HILLEGOM - Bij de door brand verwoeste woningen aan de Stationsweg in Hillegom zijn vrijdag bloemen neergelegd. Bij een grote woningbrand donderdagochtend kwam een Aziatische man om het leven. Drie woningen zijn volledig uitgebrand.
Donderdagochtend werd de politie rond 5.00 uur gewaarschuwd vanwege een woningbrand aan de Stationsweg. Rond 6.15 uur was de brand onder controle. Na inspectie van de uitgebrande woningen ontdekte de politie het stoffelijk overschot in één van de woningen.
De oorzaak van de brand en hoe de man om het leven is gekomen, is nog niet duidelijk. Volgens een woordvoerder van de gemeente zijn de nabestaanden van het slachtoffer nog niet bereikt.

Forensisch onderzoek

Vrijdagochtend is het forensisch onderzoek in de woningen gestart. Vanwege instortingsgevaar is de omgeving afgezet met hekken. Vrijdagmiddag wordt begonnen met de sloop van het pand, wat tot zaterdag kan duren.  
Volgens een woordvoerder van de gemeente voldeed het pand aan alle eisen wat betreft brandveiligheid. De aanliggende panden van de afgebrande woningen zijn inmiddels veilig en vrijgegeven aan de bewoners.