Alphens gemeenteraadslid blijft eenmansfractie

Peter Bontekoe
Peter Bontekoe © Studio Alphen
ALPHEN AAN DEN RIJN - Peter Bontekoe gaat zich niet aansluiten bij een andere politieke partij. In ieder geval blijft het raadslid uit Boskoop tot aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 zelfstandig. Een volwaardige nieuwe politieke partij die opkomt voor de kleine kernen behoort tot de mogelijkheden, zegt Bontekoe tegen mediapartner Studio Alphen.
In 2017 stopte Bontekoe bij het CDA na een verschil van inzicht. Enkele maanden later sloot Bontekoe zich aan bij Nieuw Elan. Mede dankzij de voorkeursstemmen op Bontekoe kwam Nieuw Elan tot tien zetels. Het huwelijk hield niet lang stand. Een half jaar na de verkiezingen brak Nieuw Elan met Bontekoe.
De afgelopen maanden dacht Bontekoe na over verschillende opties: van stoppen tot het zelfstandig blijven en het aansluiten bij een andere partij. Naar eigen zeggen heeft Bontekoe eind vorig jaar met meerdere partijen gesproken, maar besloten om zijn eigen partij te behouden.

'Uiterste best doen voor achterban'

'Ik wil mijn grote achterban niet in de steek laten en ik wil mijn uiterste best voor hen doen', vertelt Bontekoe tegen Studio Alphen. 'Dat gaat nu prima.' En daarom voelt hij de noodzaak niet om zich bij een andere partij aan te sluiten. 'Mijn invloed gaat zo niet verloren.'