Geluksvogel, plasticvrije stad en zelfvoorzienend clubhuis zijn de 'puikste' Haagse plannen

Wethouder De mos met de finalisten
Wethouder De mos met de finalisten © Martijn Beekman
DEN HAAG - Een plasticvrije stad, een zelfvoorzienend clubhuis en een nieuw Haags icoon zijn de drie finalisten in de Puike Plannen-wedstrijd van de gemeente Den Haag. Begin november riep de gemeente elke inwoner op om plannen in te dienen om de stad mooier, beter en leuker te maken. Dat leverde 130 inzendingen op, van een bordeel voor poppen tot een overdekte camping.
De elf inzenders mochten hun ideeën vandaag presenteren voor een 7-koppige jury. Wethouder Richard de Mos zegt onder de indruk te zijn van de creativiteit en ondernemersgeest van de inzenders. Zo waren er ook gepimpte prullenbakken, een interactieve kijker en een 150 meter hoge fontein in zee voor de Scheveningse kust.
Na de presentaties koos de jury drie finalisten. Dit zijn het nieuwe Haagse icoon 'De Geluksvogel', Plastic Free The Hague en het zelfvoorzienende clubhuis Onder de brug. Uiteindelijk wordt er één winnaar gekozen door de Hagenaars. Inwoners van de stad kunnen tot en met 3 februari hun stem uitbrengen via internet.