Brand bij Brouwer Tours in Noordwijk onder controle

NOORDWIJK - Bij Brouwer Tours in Noordwijk heeft maandag brand gewoed. De brandweer rukte met veel materieel uit naar het bus- en taxibedrijf. Alle bussen en mensen zijn uit het pand. Een medewerker heeft rook geïnhaleerd en is nagekeken door ambulancepersoneel.
Volgens een woordvoerder van de brandweer kon om iets voor half vijf het sein brand meester gegeven worden. Het vuur is op het dak begonnen. Mogelijk door kortsluiting, maar dat moet nog verder uitgezocht worden. Er zijn extra eenheden ingezet en ook is het groot watertransport ingezet. Daarmee kan de brandweer vanaf de Maandagsche Watering grote hoeveelheden bluswater aanvoeren.
Het vuur zit in de isolatielaag van het dak, daardoor kwam er veel zwarte rook vrij. Het plafond van het dak en de wanden van een opslag worden verwijderd om beter zicht op de vuurhaard te krijgen. De politie heeft de Keyserswey gedeeltelijk afgesloten. De brandweer waarschuwt dat de rook over de N206 trekt richting Voorhout. Bewoners wordt geadviseerd ramen en deuren te sluiten.