Verdachte schietpartij Zoetermeer meldt zich bij de politie

ZOETERMEER - Een 27-jarige man uit Den Haag heeft zich woensdag bij de politie gemeld voor de schietpartij van een dag eerder in de Van der Hagenstraat in Zoetermeer. Burgemeester Charlie Aptroot heeft daarnaast aan de gemeenteraad geschreven dat er geen verband is tussen de andere schietpartijen de afgelopen maanden in de Van der Hagenstraat.

Afgelopen dinsdagavond rond 22.30 uur kreeg de politie een tip dat er geschoten was in de Van der Hagenstraat, onder het viaduct bij de Oostweg. Volgens een woordvoerder van de politie was er echter niemand meer toen de agenten daar aankwamen. Er lagen alleen enkele hulzen op de weg.

Een getuige vertelde dat voor het incident een donkergekleurde auto aan het slippen was op het parkeerterrein in die straat. Vanuit de auto loste iemand enkele schoten. Na onderzoek bleek dat er geschoten was met losse flodders.

Uitgaansgelegenheden beschoten

In de Van der Hagenstraat werden vorig jaar twee uitgaansgelegenheden beschoten. In maart was het raak bij Club One, er zaten zeker twintg kogelgaten in de voordeur. Niemand raakte gewond. In september was Club Magnum aan de beurt. In de toegangsdeur van de club zaten tien kogelgaten. Twee maanden later lag er een granaat voor de deur van de club. Ook daarbij vielen geen gewonden.

Burgemeester Aptroot schrijft aan de gemeentereaad: 'Over het strafrechtelijk onderzoek kan ik u niets melden, behalve dat er geen verband bestaat tussen dit incident en de andere incidenten die bij een aantal horecagelenheden in het betreffende gebied hebben plaatsgevonden.'

Deel dit artikel: