Geen nieuwe werkvergunning waterpolocoach AZC

© Studio Alphen
ALPHEN AAN DEN RIJN - Nemanja Stevanovic moet per direct stoppen als hoofdtrainer van waterpolovereniging AZC Alphen. De Servische oefenmeester krijgt geen werkvergunning, meldt mediapartner Studio Alphen.
'Helaas heeft Nemanja afscheid moeten nemen van de spelersgroep', vertelt mede-coach Ron van der Wild aan Studio Alphen. 'Dit is echt heel erg jammer. Het afscheid ging donderdagavond gepaard met de nodige tranen.'
Mick van den Bree wordt de nieuwe coach van AZC. Twee maanden geleden stapte de oud-speler van Widex/GZC Donk na een conflict op bij datzelfde Donk uit Gouda. Van den Bree zit zaterdag voor het eerst op de bank bij AZC. Saillant detail: de tegenstander is dan Donk. Van den Bree gaat de trainingen voor zijn rekening nemen en doet de coaching tijdens wedstrijden met Van der Wild.

Landstitel en beker

Onder leiding van Stevanovic werd AZC Alphen in 2018 landskampioen. Voor het eerst in veertien jaar kroonde 'het Ajax van het waterpolo' zich weer tot de beste van Nederland. Ook veroverde AZC de KNZB Beker, de supercup en maakte AZC zijn rentree in de poulefase van de Champions League. Op dit moment is AZC koploper in de eredivisie en speelt AZC in maart opnieuw de bekerfinale.
Stevanovic was bezig aan zijn tweede seizoen in Alphen aan den Rijn. Vorig seizoen moest AZC het ook al twee maanden stellen zonder hun succescoach vanwege strubbelingen met zijn werkvergunning. Van der Wild: 'We zijn Nemanja zeer dankbaar en wensen hem en zijn familie veel geluk in de toekomst.'