Bewoners Jan van der Heijdenstraat kunnen nog niet terug

De ravage in de Jan van der Heijdenstraat. Foto Omroep West
De ravage in de Jan van der Heijdenstraat. Foto Omroep West
DEN HAAG - De bewoners die hun woningen uit moesten vanwege de explosie in de Jan van der Heijdenstraat in Den Haag, kunnen nog niet terug. Het gebied tussen de Jan van der Heijdenstraat, de Pasteurstraat en de Zacharias Jansenstraat blijft de komende uren nog afgesloten. Dat laat de gemeente Den Haag weten.
Maandag wordt in kaart gebracht of woningen veilig genoeg zijn om de bewoners kort naar binnen te laten om spullen op te halen. Als dat mogelijk is, dan zal dat onder toezicht gebeuren. De gemeente regelt opvang voor degenen die geen opvangadres hebben. Maandag organiseert de gemeente opnieuw een informatiebijeenkomst.
Burgemeester Pauline Krikke is maandagmorgen weer langs gegaan bij de opvanglocatie voor bewoners van de Jan van der Heijdenstraat. Pauline Krikke: 'Ik heb net als gisteravond uitgebreid met mensen gesproken. Na de eerste grote schrik dringt nu langzaam in alle hevigheid door wat zij hebben meegemaakt en wat hen is overkomen. En er leven veel vragen natuurlijk, bijvoorbeeld over wanneer mensen weer naar huis kunnen. Heel begrijpelijk. Samen met de hulpdiensten zullen we hen zo goed en zo snel mogelijk helpen.'
LEES OOK: