Instellingen

Dwangsom voor Leids particulier verpleeghuis voor niet opvolgen aanwijzingen inspectie

Een oudere vrouw met een rollator
Een oudere vrouw met een rollator © Omroep West

LEIDEN - De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft het Leidse verpleeghuis Anemoon een last onder dwangsom opgelegd. Het verpleeghuis voldoet nog steeds niet aan de eerder opgelegde aanwijzingen van de inspectie.

Een aantal weken geleden werd het verpleeghuis op de vingers getikt door de inspectie. In januari en september vorig jaar legde de inspectie namelijk een inspectiebezoek af aan het particulier verpleeghuis op de Hoge Rijndijk. Daarbij werd de zorg van de Anemoon getoetst op twintig normen. Op zeventien punten schoot het huis tekort.

Het verpleeghuis kreeg een aantal aanwijzingen van de inspectie, waarvan sommige binnen een maand geregeld moesten worden. Zo moest er binnen een maand voldoende deskundig personeel komen, passend bij de benodigde zorg voor de cliënten. Ook moest het verpleeghuis een plan van aanpak inleveren voor alle andere verbeterpunten. Dat is de Anemoon dus niet gelukt.

2000 euro per week

Omdat de instelling geen gehoor heeft gegeven aan de opdracht van de inspectie legt deze nu een last onder dwangsom op. De dwangsom bedraagt 2000 euro per week, met een maximum van 10.000 euro. Als de instelling binnen twee weken alsnog aan de regels voldoet wordt de dwangsom niet geïnd.