Pas op! Het is glad in je straat

Ook in de Huis te Landelaan in Rijswijk is het glad
Ook in de Huis te Landelaan in Rijswijk is het glad © Regio15
REGIO - Het is donderdag glad op vooral lokale wegen in Zuid-Holland. Daarvoor waarschuwt de ANWB. Ook moeten automobilisten deze ochtend hun ruiten krabben.
Het is vooral glad in de straten. Volgens weerman Huub Mizee komt dat onder meer door de hagelbuien van woensdagavond. Op een gegeven moment was het zelfs wit op straat in Den Haag.
Donderdagochtend vriest het 1 tot 2 graden. De gladheid zal in de loop van de ochtend verdwijnen. Verschillende gemeenten in onze regio hebben op de snelwegen en fietsroutes gestrooid.


Veel ongelukken en lange files

Er gebeuren donderdagochtend veel ongelukken door de gladheid. Vooral rondom Den Haag staat het goed vast, meldt de ANWB. De afrit van de A12 bij Zoetermeer is afgesloten door een botsing. Daardoor staan tientallen auto’s vast. Het verkeer op de afrit wordt door Rijkswaterstaat teruggeleid op de A12.

Op de A13 is grote vertraging richting Den Haag ontstaan door een ongeluk. Rond 8.15 uur was de vertraging 20 minuten. Op de A4 tussen knooppunt Kethelplein en het Prins Clausplein was de vertraging rond die tijd 20 minuten.


Op de N207 bij Woubrugge raakte een auto in de slip en botste tegen een lantaarnpaal.


Op de A12 bij afrit Voorburg waren drie rijstroken enige tijd afgesloten door een ongeluk.