Vier verdachten van mishandeling Scheveningen aangehouden

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Politie
DEN HAAG - Vier verdachten van een mishandeling in de haven van Scheveningen zijn donderdag aangehouden. Ze zouden afgelopen juli een 45-jarige man hebben mishandeld bij de sluis op de Dr. Lelykade. De politie kwam de mannen op het spoor na een uitzending van het opsporingsprogramma Team West.
Het slachtoffer sprak een aantal jongeren aan op hun rijgedrag met scooters. De groep reageerde hier agressief op en mishandelde de man. Hij brak daarbij een rib en zijn kaak raakte ontwricht. Hij kon na de mishandeling drie maanden niet werken.
De mishandeling was gefilmd door een bewakingscamera. Team West toonde de beelden in de uitzending van 15 januari. De verdachten waren daarop onherkenbaar gemaakt, omdat ze mogelijk minderjarig waren.

Aanhoudingen

Na de uitzending kreeg de politie de vier op de korrel. Het gaat om twee mannen van 17 jaar en een 19-jarige en 22-jarige man uit Den Haag. Ze zijn donderdag aangehouden en verhoord op het politiebureau. Het Openbaar Ministerie beslist op korte termijn hoe de mannen vervolgd worden.