Nijmeegse ijshockeyfans missen finale na politiecontrole

Politie verricht aanhouding bij controle bussen AHOUD Devils
Politie verricht aanhouding bij controle bussen AHOUD Devils © District8
DEN HAAG - Meerdere bussen met ijshockeyfans van AHOUD Devils zijn zondagmiddag bij tankstation Peulwijk op de A4 staande gehouden door de politie. De bussen waren op weg naar de ijshockey bekerfinale tegen Hijs Hokij in De Uithof. Na uitgebreid onderzoek mochten de bussen niet verder rijden. Hierdoor misten de supporters de bekerfinale.
Volgens de politie was er een melding binnen gekomen dat de supporters in de bus onder invloed waren. Alle inzittenden en de bus zijn daarom gecontroleerd. De politie vond zwaar vuurwerk in de bus en vechthandschoenen. Op verzoek van de ijshockeybond is besloten dat de beschonken supporters uit Nijmegen niet welkom waren in De Uithof. Bij de controle zijn twee supporters aangehouden. Een vanwege opruiing, de ander vanwege mishandeling van een agent.
Een woordvoerder van de gemeente Den Haag laat weten dat burgemeester Pauline Krikke op grond van de Gemeentewet een noodbevel heeft uitgegeven. Omdat er aanwijzingen waren voor ernstige verstoring van de openbare orde en zij geen enkel risico wilden nemen, heeft ze de supporters de toegang ontzegd en de bussen teruggestuurd naar Nijmegen.

Livestream

De fans zijn onder politiebegeleiding weer terug naar Nijmegen begeleid. Ook rond de bekerfinale in De Uithof in Den Haag was het onrustig. De politie heeft daar zondag aanhoudingen verricht, maar kon nog niet zeggen waaraan de arrestanten zich schuldig hadden gemaakt. Ook ging het brandalarm af, omdat er een rookbom was gegooid.
De bekerfinale tussen AHOUD Devils en Hijs Hokij Den Haag was live te volgen via de website van Omroep West.