Raadslid: jongeren gooiden mij in de sloot

Frans Hoynck van Papendrecht
Frans Hoynck van Papendrecht © Gemeente Den Haag
DEN HAAG - Het Haagse gemeenteraadslid Frans Hoynck van Papendrecht (50Plus) is zaterdagavond naar eigen zeggen voor de tweede keer in één jaar tijd door jongeren belaagd. Ditmaal werd hij door een groep fietsers in de sloot gegooid, meldt hij zondag zelf op Twitter. Een jaar geleden staken jongeren een stok tussen zijn spaken. Beide keren had hij hen aangesproken omdat ze rotzooi maakten.
Hoynck van Papendrecht was zaterdag rond half acht 'zijn oude kater Tommie aan het uitlaten' aan de Bostonsingel in Wateringse Veld toen hij een groep fietsers aan de waterkant blikjes zag weggooien. Toen de 58-jarige politicus de fietsers uitschold werd hij door het groepje de sloot ingeduwd, zo twittert hij.

Het 50Plus-raadslid twittert vervolgens dat hij op vrijdag 15 februari aangifte mag komen doen. Hij noemt het 'bizar' dat hij pas over twee weken aangifte kan doen omdat er dan pas plek is op het bureau aan de Berensteinlaan.

Politie heeft meteen contact gezocht

De politie laat weten dat er na de tweets meteen contact met het raadslid is gezocht. 'Hij heeft aanstaande vrijdag 8 februari een afspraak,' zegt een woordvoerder. 'Als er sprake is van strafbare feiten dan gaan we onderzoek doen.'
In maart raakte Hoynck naar eigen zeggen gewond toen pubers in de Haagse wijk Wateringse Veld een stok in zijn fietswiel staken. Hij had hen aangesproken op het gooien van afval op straat. Het raadslid was zondag niet bereikbaar voor commentaar. Op Twitter schreef hij er wel volop over. 'Heb de lijn van Tommie steeds vastgehouden', schrijft Hoynck. 'Manneke was verbijsterd: wat is 'opa' nou aan het doen?'