Jeffrey de Zwaan speelt Premier League Darts: 'Kippenvel toen ik het hoorde'

LEIDSCHENDAM - De Schotse darter Gary Anderson heeft afgezegd voor Premier League Darts. De tweevoudig wereldkampioen kampt met rugklachten en kan daardoor niet gooien op het lucratieve toernooi. De dartbond PDC heeft een bijzondere oplossing gevonden, waardoor Jeffrey de Zwaan uit Leidschendam op 28 maart in het Rotterdamse Ahoy pijlen mag werpen.

'Kippenvel over heel mijn lichaam', zegt De Zwaan over het moment dat hij te horen kreeg dat hij voor tienduizend mensen zijn kunsten kan tonen. 'Ik ben zo ontzettend blij. Dit is de droom van iedere darter.'

De Premier League Darts is na het wereldkampioenschap het belangrijkste toernooi op de speelkalender van dartbond PDC. Tussen februari en mei nemen de tien beste darters van de wereld het op zestien verschillende dagen op diverse plekken in Europa tegen elkaar op. Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen behoren tot de tien spelers die mogen gooien.  

Invide Premier League

Door het uitvallen van Anderson is er één plek over. Die wordt door negen verschillende darters ingenomen. Te weten: Chris Dobey, Glen Durrant, Steve Lennon, Luke Humphries, John Henderson, Nathan Aspinall, Max Hopp, Dimitri van den Bergh en Jeffrey de Zwaan.

'Ik zag een email binnenkomen vanochtend', vertelt De Zwaan. 'Er stond 'Invite Premier League Darts'. Ik had gehoord dat Gary niet kon gooien vanwege rugklachten en ik dacht in eerste instantie dat ik hem zou vervangen. Uiteindelijk ben ik één van de negen spelers die hem vervangt. Dat is natuurlijk ook schitterend.'

Oranje mensenmassa

'Ik heb de afgelopen twee jaar in de zaal gezeten in Ahoy', vervolgt De Zwaan. 'Nu kan ik op het podium genieten van die oranje mensenmassa. Gooien voor eigen publiek. Schitterend! Dit is een superdroom.'

De Zwaan treft de Engelsman Rob Cross in Ahoy. De man die hem op het wereldkampioenschap naar huis gooide. 'Een mooi moment om revanche te nemen', zegt de Leidschendammer over zijn tegenstander.

Mooi bedrag

De punten die De Zwaan en zijn kornuiten verdienen, tellen niet mee. De punten die de geplaatste spelers pakken, tellen wel mee voor de ranglijst. De Zwaan kan wel een mooi bedrag bijschrijven op zijn rekening.

LEES OOK: Gemeente doet onderzoek naar Premier League Darts in Den Haag

Meer over dit onderwerp:
JEFFREY DE ZWAAN DARTS WERELDKAMPIOENSCHAP
Deel dit artikel: