Jan van der Heijdenstraat weer geopend voor verkeer

© Rakesh Poeran
DEN HAAG - Ruim een week nadat een explosie er een verwoesting aanrichtte, is de Jan van de Heijdenstraat weer open. Hulpdiensten hebben de weg maandagavond vrijgegeven. Ook mochten de bewoners van drie appartementen weer terug naar huis.
Opruimdiensten van de gemeente zijn afgelopen dagen druk bezig geweest al het puin in de straat op te ruimen. Dit kon niet direct, omdat de politie nog forensisch onderzoek moest doen. Maandag werd de straat aangeveegd en werden de hekken verwijderd, waarna het verkeer weer werd toegelaten.
Ook was maandag een fijne dag voor de inwoners van drie panden in de straat: zij mochten weer terug naar huis nadat hun woning veilig werd verklaard. Volgens de gemeente kunnen de bewoners van zes huizen direct links en rechts van de gesloopte woningen voorlopig nog niet naar huis.

Tram 1 rijdt nog om

Hoewel auto's en fietsers weer normaal door de straat kunnen, moeten tramreizigers nog een dag langer omreizen. Tram 1 gaat vanaf woensdag weer de normale route rijden. Volgens de HTM moeten de rails nog goed puinvrij worden gemaakt en de vastgezette wissels op de Rijswijkseweg weer worden losgemaakt.
Bekijk ook: