Werkzaamheden Scheveningseweg bijna klaar; fietspad wordt geasfalteerd

Wethouder Robert van Asten met de bouwvakkers op de Scheveningseweg. Bron: Omroep West
Wethouder Robert van Asten met de bouwvakkers op de Scheveningseweg. Bron: Omroep West
DEN HAAG - De werkzaamheden op de Scheveningseweg zijn in de laatste fase beland. De gemeente Den Haag heeft vandaag bekend gemaakt dat de fietspaden op de weg geasfalteerd zullen worden.
Wethouder Robert van Asten kwam vandaag zelf in actie om de tegels weg te halen uit het fietspad langs de Scheveningseweg. Het drukke, doorgaande pad wordt geasfalteerd, zodat fietsers sneller en comfortabeler op hun bestemming kunnen komen. Een deel van de route van stad naar kust was al eerder onder handen genomen. De gemeente Den Haag wil ieder jaar zo'n vier kilometer fietspad asfalteren.
Aan de Scheveningseweg wordt al sinds augustus gewerkt. De fundering van de tramrails was verzakt en is vervangen. Vanaf volgende week kan tram 1 weer de normale route rijden. Tot en met eind maart bezig worden er nog bomen geplant en wordt de weg bestraat. Terwijl het fietspad geasfalteerd wordt, kunnen fietsers over de autoweg. Deze is, tussen de Teldersweg en de Helmstraat, tot 1 maart afgesloten voor auto's in de richting van Scheveningen. Richting het centrum is de weg hier wel open. De kruising met de Ary van der Spuyweg is van 25 februari tot en met 8 maart dicht. 29 maart moet alles weer volledig toegankelijk zijn.
Lees ook: