Overleden 'ADO-supporter van de eeuw' herdacht in stadion

DEN HAAG - De bekende ADO-fan Harm Huttinga heeft woensdag een laatste rondje gemaakt langs het Cars Jeans Stadion in Den Haag. Huttinga overleed 31 januari op 65-jarige leeftijd.

Huttinga leed sinds begin 2018 aan alvleesklierkanker. Hij ging meer dan vijftig jaar naar zijn ‘tweede liefde’ ADO toe. De laatste wedstrijd die hij zag in het Cars Jeans Stadion was het 2-2 gelijkspel tegen Feyenoord vlak voor de winterstop. Daarna had hij 'geen kracht meer om naar het stadion te gaan’, zo liet hij begin januari weten toen hij de mededeling had gekregen dat hij uitbehandeld was.

Tijdens de competitiewedstrijd tegen Heracles stonden de ADO-fans afgelopen weekend ook al stil bij het overlijden van de 'ADO-supporter van de eeuw'. In de 65ste minuut van het duel werden vijfduizend sterretjes afgestoken en er klonk een minuut lang applaus voor Huttinga.

Minuut stilte

Tijdens de vrijdagtraining voor die wedstrijd hield de selectie van Fons Groenendijk al een minuut stilte voor de bekende ADO-fan. De vrouwen van ADO deden hetzelfde voorafgaand aan de wedstrijd tegen SC Heerenveen.


Meer over dit onderwerp:
ADO DEN HAAG HARM HUTTINGA
Deel dit artikel: