Zware tegenstander voor ZZ Leiden in Europa Cuptoernooi: 'Liever Oostende geloot'

LEIDEN - De basketballers van ZZ Leiden moeten het in de achtste finale van het FIBA Europe Cuptoernooi opnemen tegen het Italiaanse Dinamo Sassari. Dat wees de loting donderdagochtend uit.

ZZ Leiden plaatste zich voor de achtste finale als een van de drie beste nummers drie in de tweede groepsronde. Een 92-80 nederlaag tegen het Finse Kataja Basket volstond hier voor.

Sassari werd winnaar in de groep waarin ook het Groningse Donar was ingedeeld. Sassari klopte Donar in de poulefase twee keer. In Groningen werd het 78-84 en op Sardinië werd het 97-74.

'Blij dat we nog enigszins in West-Europa blijven'

ZZ Leiden begint de confrontatie met Sassari met een thuiswedstrijd op 6 maart. De return vindt een week later plaats. Leiden-coach Rolf Franke ziet Dinamo Sassari als een mooie tegenstander. 'In het voorseizoen hebben we in Trento al laten zien dat we tegen dit soort tegenstanders kunnen spelen. Wat ons betreft is dat door de wedstrijden in de tweede ronde en het behalen van de laatste zestien alleen maar bevestigd.'

Marcel Verburg, voorzitter van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball, reageert verheugd op de loting. 'We hadden natuurlijk liever Oostende geloot, maar ik ben blij dat we nog enigszins in West-Europa blijven met een uitwedstrijd op Sardinië. Maar het is een zware tegenstander.'

Karsiyaka of Ventspils

Mocht ZZ Leiden zich plaatsen voor de kwartfinale, dan treft de ploeg de winnaar van de wedstrijd tussen Pinar Karsiyaka en BK Ventspils.

Meer over dit onderwerp:
BASKETBAL ZZ LEIDEN SPORT
Deel dit artikel: