Paul Selier niet overleden door geweld bij aanhouding

Onderzoek op de Oude Dreef in Waddinxveen
Onderzoek op de Oude Dreef in Waddinxveen. © Omroep West
WADDINXVEEN - De agenten die vorig jaar februari Paul Selier (39) aanhielden in Waddinxveen, handelden juist. Dat is de conclusie van de Rijksrecherche na onderzoek, laat het Openbaar Ministerie (OM) donderdag weten. Selier overleed na de arrestatie. Het geweld dat agenten gebruikten tijdens de arrestatie droeg daar niet aan bij.
Paul Selier werd in februari 2018 aangehouden in Waddinxveen door twee agenten. 37 seconden van zijn arrestatie werden gefilmd. Eén agent ging bovenop de Hagenaar zitten en gaf Selier een paar stompen in zijn zij.
De Hagenaar liet zich moeilijk controleren, zo is te zien op de beelden. Hij schreeuwde iets onverstaanbaars. Paul Selier overleed na zijn aanhouding, de Rijksrecherche startte een onderzoek.

Vrouw en twee kinderen

In het bloed van Paul Selier werd na zijn dood cocaïne gevonden. Op verzoek van de nabestaanden deed het OM geen verdere mededelingen over de doodsoorzaak.
Selier zat in de autohandel, anderen kenden hem van zijn haringkar waarmee hij in het centrum van Den Haag stond. Hij liet een vrouw en twee kinderen (een zoon en een dochter) achter.
Tekst loopt door onder het beeld
De arrestatie van Selier is gefilmd. Let op, de beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Reactie nabestaanden

De familie van Paul Selier laat via hun advocaat, Richard Korver, weten dat ze zich neerlegt bij de bevindingen van de Rijksrecherche. Wel is er een klachtenprocedure gestart bij de politie.
LEES OOK: