Katwijk wint amateurklassieker van Spakenburg mede door schitterende vrije trap Jongman

KATWIJK - Katwijk heeft in eigen huis met 2-1 van Spakenburg gewonnen. Hoogtepunt was de vrije trap van middenvelder Joey jongman. Hij knalde bij een 1-0 stand het buitenkansje snoeihard in het vijandelijke doel.
Marciano Mengerink schoot halverwege de eerste helft de 1-0 op het scorebord. De ploeg in het oranje had het overwicht het eerste bedrijf en haalde met de voorsprong de rust.
De tweede helft kwam Spakenburg sterk uit de startblokken. Katwijk kon de storm tegenhouden en zette er zelf ook wat kleine kansen tegenover. Tien minuten voor tijd was het Jongman die met een vrije trap het duel besliste. Aanvoerder Robbert Susan gaf hem het buitenkansje en hij stelde niet teleur.

Toch nog een tegentreffer

De allerlaatste bal van de wedstrijd leverde toch nog een doelpunt van Spakenburg op. De meeste mensen op de Katwijkse Krom dachten dat er niets aan de hand was en scheidsrechter al had afgefloten. Maar op het wedstrijdformulier was echter Selimi als doelpuntenmaker te lezen.
Verslaggever Willem van Zuilen vroeg aan Katwijk-trainer Jan Zoutman hoe het met de contractonderhandelingen gaat:
Scoreverloop Katwijk - Spakenburg: 2-1 (1-0)
  • 1-0 Mengerink