Afgang voor HBS in degradatieduel met OJC Rosmalen; weer zege Westlandia

REGIO - HBS heeft zichzelf zondag een heel slechte dienst bewezen. De in degradatienood verkerende derdedivisionist beleefde op eigen veld een afgang tegen OJC Rosmalen. Tegen de nummer laatst van de competitie gingen de Haagse mannen van Marcel Koning met liefst 0-3 onderuit.

De tweede seizoenshelft verliep vooralsnog vlekkeloos voor HBS. Van Dongen (3-1) en ADO '20 (2-1) werd gewonnen, het duel met EVV eindigde in een gelijkspel (1-1). Maar het spel wat 'de kraaijen' tegen OJC Rosmalen op de mat legden, was ondermaats. En dat leidde al snel tot een goal voor de bezoekers. De 0-1 van Wesley Meeuwsen viel al na vijf minuten spelen, na knullig verdedigen.

De tweede treffer van OJC was er eentje om in te lijsten. Een vrije trap van Roel van de Sande belandde fraai in de verre hoek. Kay van den Boogaard stelde de zege in de tweede helft veilig.

Magere zege

Westlandia blijft daarentegen stijgen op de ranglijst in de derde divisie zondag. De Naaldwijkers boekten zondag een 1-0 zege op het iets hoger geklasseerde ADO '20. Giovialli Serbony schoot na twintig minuten spelen op aangeven van Jedsel Markes de enige treffer van de middag binnen. Het is voor Westlandia alweer de vijfde zege op rij.

Het Haagse Quick kwam zaterdag al in actie, maar het duel met Jong FC Volendam werd bij een 0-1 voorsprong voor Quick in de rust gestaakt vanwege een blessure bij de scheidsrechter. Een vervanger kon niet gevonden worden, waardoor de tweede helft van die wedstrijd op een ander moment gespeeld gaat worden.

Scoreverloop HBS - OJC Rosmalen 0-3 (0-2):

  • 0-1 Meeuwsen
  • 0-2 Van de Sande
  • 0-3 Van den Boogaard

Scoreverloop Westlandia - ADO '20 1-0 (1-0):
  • 1-0 Serbony

Meer over dit onderwerp:
HBS WESTLANDIA QUICK DERDE DIVISIE AMATEURVOETBAL
Deel dit artikel: