Haagse loverboy krijgt ruim 2,5 jaar cel voor uitbuiting en oplichting van meisjes

© ANP
DEN HAAG - Een 20-jarige Hagenaar moet 32 maanden de cel in, waarvan zes voorwaardelijk, voor het uitbuiten van twee meisjes. Dat laat de rechtbank Den Haag weten. Eén van de meisjes kwam door de verdachte in de prostitutie terecht. Er was vier jaar, waarvan acht maanden voorwaardelijk, tegen de Hagenaar geëist.
Ook moet de man in totaal ruim 21.000 euro schadevergoeding aan de slachtoffers betalen. De Hagenaar ging te werk als een klassieke loverboy, zei het Openbaar Ministerie (OM) tijdens de rechtszaak twee weken geleden. Hij palmde twee meiden in om ze daarna uit te buiten en op te lichten. Bij een 17-jarig meisje uit Eindhoven dreigde hij naaktfoto's online te zetten als ze hem niet betaalde. Hij dwong haar de pinpas en code van haar ouders te geven en nam zo duizenden euro's op.
Daarna ging hij verder door uit naam van het meisje een seksadvertentie aan te maken op een website. Het OM gaat er niet van uit dat het tot echte seksafspraken is gekomen. Maar via de website moest het meisje wel telkens naaktfoto's verkopen en de opbrengst daarvan aan hem geven.

Onveilig

Bij een ander meisje van 18 ging hij verder. Hij dwong haar de prostitutie in te gaan. In hotels had dat meisje onveilige seks met soms wel negen klanten per dag. Het geld dat ze verdiende moest ze aan hem afgeven.
Ook mishandelde hij het meisje, hij sloeg haar en kneep haar keel dicht. Soms vroegen klanten zelfs hoe ze aan haar littekens kwam, zei de officier van justitie, twee weken geleden.

45 patronen gevonden

De zaak kwam aan het rollen toen bij de verdachte 45 patronen werden gevonden tijdens een huiszoeking. Ook werd toen een laptop in beslag genomen waarop bewijs voor de uitbuiting werd gevonden.