Robin Haase uitgeschakeld in Rotterdam

DEN HAAG - Tennisser Robin Haase uit Den Haag is er niet in geslaagd de tweede ronde te bereiken bij het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam. De Kazak Michail Koekoesjkin was in twee sets klaar met de beste Nederlandse tennisser. De setstanden waren 6-2 en 7-6.

Haase nam voor de elfde keer deel aan het ATP-toernooi in Ahoy. Twee keer bereikte hij de kwartfinales, maar hij verdween ook zes keer op rij al na één ronde uit het toernooi. Vorig jaar stuitte hij in een memorabele partij in de kwartfinales tegen Roger Federer. De Zwitser heroverde die avond de hoogste positie op de wereldranglijst en werd de oudste nummer één in het mondiale tennis ooit.

De magie van die partij was maandagmiddag in Ahoy ver te zoeken. De tribunes waren zeer matig bezet en Haase begon ook nog uiterst pover tegen de Kazak die twee plaatsen hoger op de wereldranglijst staat. Twee breaks - de eerste in de openingsgame - bezorgden Koekoesjkin vlotte setwinst.

Op naar de eerste break


Haase herpakte zich in de tweede set en overtuigde nu wel in zijn servicegames. In de zesde game, bij een 3-2-stand, knokte hij zich na een 40-0-achterstand zelfs naar zijn eerste breakkans. Maar Haase benutte die niet, werkte zelf bij 5-5 vijf breakpunten van Koekoesjkin weg om op een tiebreak uit te komen.

Daarin verloor Haase meteen zijn opslag, hervond zich even maar leidde met een mislukte smash vanuit het achterveld de ondergang in. Koekoesjkin benutte bij 6-4 zijn eerste matchpoint en mag blijven in Rotterdam waar mogelijk een duel wacht met de Griekse belofte Stefanos Tsitsipas.

Meer over dit onderwerp:
ROBIN HAASE ROTTERDAM
Deel dit artikel: