West Wekker: Pulsvissers demonstreren en eis in roofmoordzaak

DEN HAAG - Goedemorgen! Het OM komt vandaag met een eis tegen de verdachten van de roofmoord op Ans van der Meer. En pulsvissers demonstreren vandaag bij de Tweede Kamer. Dat en meer lees je in de West Wekker.

Wat kun je vandaag verwachten:

 • Het is vandaag precies 90 jaar geleden dat het stadhuis van Leiden door brand werd verwoest. De brandweer Hollands-Midden herdenkt de brand vandaag met een serie van 26 tweets waarin het verloop van de brand is te volgen.
 • Vandaag komt het OM met een eis tegen de verdachten van de roofmoord op Ans van der Meer. Verdachten Paulus O. en Najzma Z. ontkenden gisteren, tijdens de eerste dag van het tweedaagse proces, dat ze er iets mee te maken hadden.
 • Nederlandse pulsvissers demonstreren vandaag bij de Tweede Kamer. De Europese Unie dreigt pulsvisserij te verbieden en daar zijn ze het niet mee eens. We gaan langs bij een visser om te horen wat het verbod voor hem zou betekenen.

Het weer: We krijgen perioden met zon, maar in de loop van de dag komt er meer bewolking met een kleine kans op wat regen. Het wordt acht graden.
Afbeelding

Beeld: MeteoGroup

Ga je de weg op? Kijk hier of er files zijn!

En dit moet je nog even weten:

 • Minister-president Mark Rutte spreekt vanavond samen met minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat met een aantal scholieren over het klimaatbeleid. De scholieren van Youth for Climate organiseerden afgelopen week een demonstratie in Den Haag om aandacht te vragen voor het klimaat.
 • Davina Michelle heeft gisteren weer een prijs gewonnen. De zangeres won de Edison Pop muziekprijs voor beste nieuwkomer.
 • Een op de zeven Nederlandse automobilisten die op wintersport gaat, neemt geen sneeuwkettingen mee in de auto. Zes procent van de wintersporters gaat bovendien met zomerbanden op pad richting de sneeuw. Dit blijkt uit onderzoek dat Bovag liet uitvoeren onder 1002 wintersporters die met de auto op vakantie gaan.

Vanavond op TV West: Team West
Elke dinsdag kunt u misdrijven oplossen met Kirsten van Dissel: in het opsporingsprogramma Team West vraagt de politie-eenheid Den Haag uw hulp. In deze aflevering:
 • Beelden van een woninginbreker die toeslaat aan het Circusplein in Den Haag. Hij vlucht via een touw aan het balkon naar beneden en is daarbij gefilmd.
 • Een 36-jarige vrouw die in Leiden het slachtoffer werd van een verkrachting op het moment dat ze 's nachts alleen naar huis liep. De politie zoekt getuigen.
 • Een diefstal van een aantal dure flessen champagne biij de Albert Heijn-supermarkt in Zoetermeer. Twee mannen gaan hiermee aan de haal.  
 • Een overval bij de Plus-supermarkt in de Goudse Thorbeckelaan in de week voor Kerstmis. We tonen bewakingsbeelden van die overval.
 • Twee overvallen bij tankstations in Den Haag. De politie denkt dat het twee keer om dezelfde dader gaat.

Een hele fijne dinsdag!

Meer over dit onderwerp:
WEST WEKKER
Deel dit artikel: