Haagse scholieren gaan de strijd aan met zwerfafval

DEN HAAG - Leerlingen van het VCL in Den Haag hebben maandag de scholierenwedstrijd om zwerfafval te voorkomen gewonnen. Hun idee om scholieren op te leiden tot ambassadeurs die medeleerlingen bewust maken van het probleem, viel bij de jury het meest in de smaak. De gemeente Den Haag gaat nu helpen bij het uitvoeren van het idee.

Met de finale van de scholierenwedstrijd heeft de gemeente Den Haag het startschot gegeven van een drie jaar durende publiekscampagne: Samen houden we Den Haag schoon. Verantwoordelijk wethouder Richard de Mos hoopt hiermee te bereiken dat inwoners bewust worden van het probleem, hun gedrag aanpassen en afval niet meer op straat te gooien.

Toeval of niet: het idee van de VCL-leerlingen sluit naadloos aan op de campagne van de gemeente. Daarbij staat bewustwording centraal. Grote verschil is alleen dat de jongeren een specifieke doelgroep proberen te bereiken: die van de jongeren. En wie kan dat beter dan de leerlingen zelf? Een logische keuze dat de jongeren daarom, met de inzet van opgeleide ambassadeurs, het probleem willen tackelen op de middelbare scholen.

LEES OOK: Plasticvanger kapot: The Ocean Cleanup loopt vertraging op

Deel dit artikel: