Meisje (13) van A4 geplukt na wilde achtervolging politie

LEIDERDORP - Een meisje van dertien jaar oud is maandagavond na een achtervolging op de A4 aangehouden ter hoogte van Leiderdorp. Op de A4 bij Hoofddorp werd het tienermeisje gespot terwijl zij een auto bestuurde. Meteen werd door de politie en een motoragent van de Koninklijk Marechaussee de achtervolging ingezet.

Het meisje reed tussen de 90 en 120 kilometer per uur. Voor de veiligheid werd door de politie een afstand bewaard tussen de betreffende auto en het andere verkeer. Verder werden er twee rijstroken afgesloten.

De auto werd na ongeveer 17 kilometer op de vluchtstrook bij Leiderdorp tot stilstand gedwongen. Het meisje is daarna door de agenten voor verhoor meegenomen.

Lege tank

De auto met een automatische versnellingsbak bleek van haar ouders. Na de klopjacht was de benzinetank leeg. Vervolgens is de auto volgens de politie 'met horten en stoten' naar het dichtsbijzijnde tankstation gebracht. Zo konden de agenten het voertuig in ieder geval terug naar het bureau in Amsterdam rijden.

Maar waarom?

Eenmaal aangekomen op het bureau kreeg het meisje een pittig gesprek met de politie. Maar uiteindelijk kwam ze goed weg: ze mocht met een waarschuwing het politiebureau verlaten en krijgt verder geen straf.

Waarom het meisje er met de auto vandoor ging, kon de politie niet zeggen. Ook is niet duidelijk hoe het 13-jarige kind al een auto wist te besturen. 'Waarschijnlijk heeft ze goed opgelet hoe haar ouders het deden', aldus de politiewoordvoerder.

Deel dit artikel: