Inbreker op Circusplein Den Haag ontsnapt met circusact

DEN HAAG - Een inbreker die heeft toegeslagen bij een woning aan het Circusplein in Den Haag is met een circusact ontsnapt. Hij is via een touw aan een balkon naar beneden gezakt en is daarbij al bungelend vastgelegd door bewakingscamera’s.

Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 12 februari. Meer zaken zijn hier vinden.

De bewoonster van het huis ontdekt op maandag 12 november dat er is ingebroken. In het half uur dat ze de deur uit was, zijn er sieraden gestolen, maar ook een flink geldbedrag dat op dat moment in huis lag.

De politie houdt rekening met de mogelijkheid dat de inbraak een vooropgezet plan was. De inbreker wist mogelijk dat er op dat moment iets te halen viel in de woning. Ook was hij goed voorbereid door een touw mee te nemen dat lang genoeg was om vanaf het balkon naar beneden te komen.

Ontsnapping gefilmd

Bewakingscamera’s hebben vastgelegd hoe de man aan het touw naar beneden zakt. Daarna loopt hij rustig weg. De inbreker moet binnen zijn gekomen via een nooddeur op de etage van de woning. Daar kan hij zijn gekomen via de nooddeur in de centrale hal van het complex aan het Circusplein, of via het naastgelegen kantoorgebouw.

De man draagt een bordeauxrode jas met daaronder een zwarte trui, een lichte spijkerbroek, donkere schoenen en handschoenen. Zijn kleding is een beetje versleten. Opvallend aan hem is zijn grote neus en als hij wegloopt is te zien dat hij O-benen heeft.

Herkent u de verdachte?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Tip de politie via WhatsApp: 06-10000012
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

Deel dit artikel: