36-jarige vrouw verkracht aan de Vondellaan in Leiden

LEIDEN - Een 36-jarige vrouw is afgelopen zomer verkracht in de bosjes langs de Vondellaan in Leiden. De vrouw liep vanaf de Lakenfeesten in de stad alleen naar huis toen ze nodig moest plassen. Terwijl ze in de bosjes zat, werd ze verkracht door een man die haar kort daarvoor al had aangesproken. De politie heeft al veel onderzoek gedaan en hoopt nu op meer informatie van het publiek.

Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 12 februari. Meer zaken zijn hier vinden.

De vrouw loopt in de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 juni 2018 vanuit het centrum van Leiden over de Plesmanlaan naar de Vondellaan. Vlak nadat ze uit de fiets- en voetgangerstunnel komt, wordt ze ter hoogte van het benzinestation aangesproken door een man. Ze zegt tegen de man dat hij haar met rust moet laten en loopt door over de Vondellaan.

Het is ongeveer 2.00 uur ’s nachts en de vrouw is al even aan het lopen. Ze moet nodig plassen, en besluit dit te gaan doen in de bosjes achter het bushokje op de hoek van de Vondellaan en de Gerard Brandtstraat. Terwijl ze daar gehurkt zit te plassen, wordt ze plotseling van achteren benaderd door een man en ze wordt verkracht.

Worsteling

Het blijkt dezelfde man te zijn die haar eerder had aangesproken vlak na de tunnel. Ze heeft helemaal niet het gevoel gehad dat hij haar achtervolgde, dus de vrouw schrikt zich rot. Ze verweert zich en er ontstaat een worsteling. Omdat ze daarbij hard schreeuwt, gaat de man er vandoor.

De vrouw loopt snel door naar huis en haar vriend belt de politie. Daarna is het onderzoek gestart, maar dat heeft nog niet geleid tot een aanhouding. Daarom wordt nu het publiek om hulp gevraagd.  De Lakenfeesten in Leiden zijn zeer bekend dus wellicht kunnen mensen zich die nacht van zaterdag 23 op zondag 24 juni daardoor nog goed herinneren.

Signalement dader

De politie komt graag in contact met mensen die iets opvallends hebben gezien op de Vondellaan in Leiden tussen 1.30 en 2.15 uur in de nacht van 23 op 24 juni. Mogelijk is gezien dat het slachtoffer vlakbij de tunnel onder de Plesmanlaan werd aangesproken door de latere dader. Er wordt met name één specifieke getuige gezocht: een fietser die langsreed op het moment dat de vrouw werd aangesproken. Diegene reed op een fiets met fietstassen.

De dader is een man van rond de 25 jaar oud. Hij is langer dan 1,75 meter, heeft een slank postuur, donkere ogen en vrij kort donker gemillimeterd haar. Hij droeg die nacht een lichtbruin of grijs gekleurd jasje tot op de heupen met lange mouwen en een rits. Verder droeg hij een donkere broek. Hij sprak Nederlands met een accent.

Was u getuige of heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Tip de politie via WhatsApp: 06-10000012
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

Meer over dit onderwerp:
VERKRACHTING LEIDEN VONDELLAAN TEAM WEST
Deel dit artikel: