Groot geldbedrag buitgemaakt bij overval Plus Gouda

GOUDA - Bij de overval op de Plus supermarkt aan de Thorbeckelaan in Gouda is een groot geldbedrag buitgemaakt. Daarnaast heeft de overvaller volle zegelboekjes meegenomen. Hij sloeg toe rond sluitingstijd en bedreigde de slachtoffers met een vuurwapen.

Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 12 februari. Meer zaken zijn hier vinden.

De overval vindt plaats op donderdag 20 december om 21.00 uur. De deur is op dat moment al gesloten. Terwijl één van de medewerksters de deur opent om een klant naar buiten te laten, komt de overvaller binnen. Hij bedreigt de medewerkers en de klanten met een vuurwapen en eist geld uit de kassa.

Het geld uit de kassa is niet genoeg en een andere medewerker moet nog meer kassa’s openmaken. Ook dat geld verdwijnt in de tas van de overvaller. Ook neemt hij verschillende zegelboekjes mee. Uit onderzoek is gebleken dat die na de overval zijn ingeleverd bij een filiaal van Plus in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Vlucht in auto

De overvaller rent vervolgens naar de voordeur, die door een medewerker voor hem wordt opengemaakt. Hij vlucht over de Thorbeckelaan en komt via het fietspad langs de Goudse Scholen Gemeenschap uit bij de Willem de Zwijgersingel. Daar stapt hij in een donkergrijze personenauto.

De politie komt graag in contact met mensen die de overvaller hebben gezien op zijn vlucht of die meer weten over de auto. Mogelijk is er gezien of er nog meer mensen in die auto zaten.

Mogelijk eerdere poging

Een dag voor de overval, woensdag 19 december, is er een man met een bivakmuts op gezien voor het raam van de slijterij. Hij heeft daar even naar binnen gekeken maar ging daarna weg. De politie komt graag in contact met mensen die dat hebben gezien.

Het kan zijn dat u de overvaller al heeft zien rondhangen in de omgeving op woensdag 19 of donderdag 20 december, met name op het parkeerterrein aan de achterzijde van de Plus en de GGD.

Signalement overvaller

Het gaat om een man van ongeveer 1,75 meter lang. Hij is blank en heeft een smal postuur. Hij droeg zwarte sportschoenen met een witte zool, een donkere broek en een donkere trainingsjas met capuchon. Verder droeg hij een donkere pet en een zwarte bivakmuts. Zijn tas is erg opvallend, het is een soort ECO tas met een gele bloem er op.

Was u getuige of heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Tip de politie via WhatsApp: 06-10000012
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

Meer over dit onderwerp:
OVERVAL PLUS THORBECKELAAN GOUDA TEAM WEST
Deel dit artikel: