Fietskoerier neemt oude apparaten gratis mee

Oude apparaten inleveren bij de fietskoerier
Oude apparaten inleveren bij de fietskoerier © Henriette Guest
DEN HAAG - Lekker makkelijk, je kleine elektrische apparaten inleveren bij een fietskoerier. Eind januari is in Den Haag een proef gestart waarbij Hagenaars die een pakketje bestellen, gratis hun oude apparaten kunnen meegeven aan Cycloon Fietskoeriers Den Haag. De fietskoeriers nemen bijvoorbeeld scheerapparaten, smartphones en koffiezetapparaten mee.
'Als je via ons een bestelling doet, krijg je ook een e-mail waarop we je vertellen welke apparaten je via ons kunt inleveren', vertelt Sander Starte van Cycloon. Het gaat om kleine elektrische apparaten, een wasmachine, gaat niet mee op de rug van de fietskoerier.  
Er is nog niet druk gebruik gemaakt van de service. De fietskoeriers hebben al een föhn, een waterkoker en nog een paar andere apparaten in ontvangst genomen, legt Starte uit.

Verkocht aan mensen met een kleine beurs

De oude apparaten gaan weer door naar het bedrijf Weeelectric. Starte:' Daar worden ze gesorteerd en data wordt gewist. Sommige apparaten worden hersteld om weer verkocht te worden aan mensen met een kleine beurs'.
De ophaalservice geldt alleen voor pakketjes die in de avond worden bezorgd.