Space Expo een heel jaar gratis, voor mensen die in 2019 Abraham of Sara zien

NOORDWIJK - Hoera! Het is dit jaar vijftig jaar geleden dat Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan zette. Voor Space Expo in Noordwijk een goede reden om het hele jaar feest te vieren. Ben je geboren in 1969? Dan mag je het hele jaar gratis naar binnen.

Volgens Sabine Hertogh van Space Expo hoef je je als je dit jaar geen vijftig wordt niet gepasseerd te voelen. Er vinden in 2019 namelijk allerlei activiteiten plaats die met de maan te maken hebben. Er zijn allerlei lezingen en exposities, en natuurlijk is er het maanlandschap met een maanlander te zien. 'Je moet dan alleen wel betalen', lacht Hertogh.

Op 21 juli, de dag dat het precies 50 jaar geleden is dat Neil Armstrong zijn legendarische woorden 'that's one small step for a man, one giant leap for mankind' sprak, heeft Space Expo allemaal speciale activiteiten gepland. Wat die activiteiten precies zijn, kan Hertogh nog niet zeggen.

Zo vaak als je wil

Als je dit jaar wel vijftig wordt, mag je in 2019 zo vaak als je wil langskomen in Noordwijk zonder toegang te betalen. Space Expo is een museum over ruimtevaart en het officiële bezoekerscentrum van Europese ruimtevaartorganisatie ESA ESTEC.

Meer over dit onderwerp:
NOORDWIJK SPACE EXPO MAAN NEIL ARMSTRONG
Deel dit artikel: