Gevaarlijke salmonellabacterie op biefstuk Hoogvliet: 'Eet deze producten niet'

Op biefstuk en biefstukreepjes van Hoogvliet is de salmonellabacterie aangetroffen I
Op biefstuk en biefstukreepjes van Hoogvliet is de salmonellabacterie aangetroffen I © Rijksoverheid
DEN HOORN - Op biefstuk en biefstukreepjes van supermarktketen Hoogvliet is de salmonellabacterie aangetroffen, meldt voedselwarenautoriteit NVWA. Het gaat om diverse verpakte vleesproducten, zoals biefstuk met kruiden, gemarineerde biefstukreepjes en kogelbiefstuk met kruidenboter.
Het gaat om 'biefstuk met kruiden 1 stuk' met referentiecode TP19061645040, 'biefstukreepjes 250 gram' (TP19061645040), 'biefstukreepjes gemarineerd 250 gram' (TP19061645040), 'kogelbiefstuk met kruidenboter 1 stuks' (TP19061645040) en de 'kogelbiefstuk kruidenboter 2 stuks' (TP19061645040).
Deze producten hebben 15 februari 2019 als uiterste houdbaarheidsdatum. Het referentienummer staat op het etiket op de onderkant van de verpakking onder de kop ‘Tracering’.

Vlees Hoogvliet met bacterie niet eten

Hoogvliet zelf roept consumenten op de producten niet te eten. De gevaarlijke darmbacterie werd tijdens een controle op een deel van de producten ontdekt. Hoe de bacterie in het vlees van de supermarktketen uit Alphen aan den Rijn terecht kon komen is niet duidelijk.
Het eten van een product met de salmonellabacterie is vooral risicovol voor zwangeren, ouderen en jonge kinderen. Afgelopen december werden ook al vleesproducten van Hoogvliet uit de schappen gehaald om dezelfde reden.