René van Kooten en Tessa Sunniva van Tol in nieuwe musical Anastasia in Circustheater

DEN HAAG - René van Kooten en Tessa Sunniva van Tol spelen de hoofdrol in de Nederlandse versie van de musical Anastasia. Dat heeft producent Stage Entertainment bekendgemaakt. Het Broadwaysucces komt als opvolger van The Lion King naar het Circustheater op Scheveningen. De laatste voorstelling daarvan is op zondag 21 juli.

Anastasia draait om de Russische tsarendochter Anya. Ze gaat als wees op zoek naar haar familiegeschiedenis. Anya wordt tijdens haar zoektocht op de hielen gezeten door de meedogenloze Sovjet-officier Gleb.

Ze vlucht vervolgens naar Parijs en wordt verliefd op Dimitri. Iedereen om haar heen lijkt een dubbele agenda te hebben, maar voor Anya telt maar een ding: is zij echt Anastasia Romanov? De musical ging in april 2017 in New York in première.

Van Anastasia naar de Titanic

Tessa Sunniva van Tol uit Leiden speelt de titelrol van Anastasia. Ze speelde eerder Jane in de Duitse versie van de musical Tarzan en tourt in mei en juni door Nederland met de voorstelling Best of Broadway, samen met Pia Douwes, Willemijn Verkaik, Stanley Burleson en Freek Bartels.

Zoetermeerder René van Kooten kruipt in de huid van slechterik Gleb. Hij heeft ook al een volgende klus gepland staan. In 2020 speelt hij de hoofdrol in een nieuwe Nederlandse versie van de musical Titanic. Gerrie van der Kleij kruipt in de rol van Grootvorstin, de oma van Anastasia. Andere rollen zijn voor Ellen Evers en Milan van Waardenburg. Die laatste speelt nu de rol van Dimitri in de Duitse Anastasia.

Anastasia is vanaf september te zien op Scheveningen.

LEES OOK: Anastacia Rockt you en René van Kooten zin(g)kt op de Titanic

Deel dit artikel: