Na seks met 13-jarige: Ex-schooldirecteur wil slachtoffer opnieuw laten verhoren

DEN HAAG - De advocate van Khalid T. (33), het ex-gemeenteraadslid en de ex-basisschooldirecteur uit Gouda die is veroordeeld vanwege seks met een 13-jarig meisje, wil het slachtoffer en haar moeder nog een keer laten verhoren. Dat bleek woensdag bij het gerechtshof in Den Haag.

T. is in hoger beroep gegaan tegen de acht maanden cel die hij vorig jaar kreeg van de Haagse rechtbank. T. en het meisje brachten in 2017 een nacht door in het Campanile hotel in Gouda.

Ze hadden elkaar leren kennen via een advertentie op een sekssite. T. heeft altijd volgehouden dat hij dacht dat ze 21 was.

'Anders was ze dakloos'

Volgens het meisje had ze in het hotel seks met T. Die ontkent dat. Hij zegt dat hij een kamer voor haar alleen had geboekt, omdat zij anders een nacht dakloos zou zijn.

T. deed dat 'uit goedheid', volgens hem kon het meisje nergens heen en had ze ruzie met haar ouders.

'Verklaringen onbetrouwbaar'

Tijdens de eerste zitting bij het gerechtshof over de zaak woensdag verzocht de advocate van T. de rechters om het meisje opnieuw te verhoren. Ze meent dat de verklaringen van het slachtoffer niet betrouwbaar zijn.

De moeder van het meisje zou ook betwijfelen of haar dochter de hele waarheid aan haar heeft verteld, aldus de advocate. Daarom zou tevens de moeder nog eens ondervraagd moeten worden door de rechters.  

OM wil geen nieuwe verhoren

Het Openbaar Ministerie verzet zich tegen de nieuwe verhoren. Volgens de aanklaagster is de dochter al voldoende ondervraagd. Morgen maakt het gerechtshof bekend of er nieuwe verhoren komen van het meisje en de moeder.  

De inhoudelijke zitting bij het gerechtshof over de zedenzaak is mogelijk op 21 augustus dit jaar.


LEES OOK:Meer over dit onderwerp:
KHALID T. PVDA BASISSCHOOL ALPHEN AAN DEN RIJN
Deel dit artikel: